Ga je naar GMM?

maandag 11 februari 2008

Goodbye John Alvin


Vorige woensdag overleed in New York de kunstenaar John Alvin op 59-Jarige leeftijd aan een hartaanval. De naam John Alvin zal veel mensen weinig zeggen maar zijn filmposters zijn wereldwijd bekend. Alvin ontwierp onder andere posters voor de horrorfilms Arachnophobia, Alien(s), Cape Fear en Young Frankenstein.


Buiten het horrorgenre behoren er nog een aantal zeer belangrijke filmposters tot zijn oeuvre zoals E.T, Lord of The Rings, Pirates of The Caribbean en Harry Potter. De kunstenaar werkte ongeveer aan elke belangrijke populaire (teken)film mee als Cinematic Artist.


Hij maakte meer dan 135 filmposters en tekeningen in een periode van dertig jaar en werkte voor grote productiehuizen als Disney Studios, New Line Cinema, Paramount Pictures en Twentieth Century Fox.

Trouwe fans kunnen hun condolaties hier via email naar John's Familie versturen. Geïnteresseerden of fans van zijn werk kunnen terecht op de website: Allen daarheen bloggertjes, zijn werk is een terechte aanrader dat meer respect en naambekendheid verdient.
Goodbye John, may the force be with you!

1 opmerking:

Kristof Eerdekens zei

Ik kende hem niet, maar zijn werk uiteraard wel. Vooral zijn Star Wars posters zijn sjiek. R.I.P.